0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žebírka s omáčkou

Žebírka s omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6968 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 47 g
Tuky 655 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Peprné kůstky, které provoní celý byt. 

Suroviny

žebra 1.5 kg
vepřová
Na potírání
olej 2 dcl
pepř
dle chuti
sójová omáčka 2 PL
kečup 2 PL
lze vynechat
víno bílé 2 PL
lze vynechat
med 1 PL
lze vynechat
Na omáčku k namáčení
česnek 2 stroužky
prolisovaný
cibule 1 ks
najemno nakrájená, osmažená
škrob 1 PL
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Plát žebírek se vyplatí předem krátce předvařit, maso se trochu stáhne a zaručeně nebude syrové. Žebírka pak můžete buď naporcovat (ušetříte si pozdější práci), nebo ponechat v celku.

2

Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C (v elektrické troubě) nebo 180 °C (v troubě horkovzdušné). Kvůli závěrečnému zčervenání můžete použít grilovací stupeň, ale od trouby už raději neodcházejte, abyste pečínku nepřipálili. Během pečení potírejte maso olejem smíchaným s drceným pepřem a trochou sójové omáčky. Kdo má rád sladší chuť, může do oleje přidat i trochu jemného kečupu, sladšího vína a pár lžic medu. Maso pak bude krásně lesklé, trochu lepivé a zároveň ostré i sladké.

3

Omáčku k namáčení hotových žebírek připravte z prolisovaného česneku a cibulky osmažené na trošce oleje. Zalijte hrnkem vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu, nechte přejít varem a přidejte sójovou omáčku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Doporučuji! Není to sice nic dietního, ale byla to dobrota! Já osobně příště do omáčky použiji kečup místo sojovky. Ale to už je na chuti každého... Dali jsme si k tomu krajíce chleba opečené na pánvi - takové "polo"topinky. A byla to dokonalá kombinace! Neváhejte!

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit