Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 178 g
Tuky 128 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající zmrzlina, svěží a výrazná. Něco podobného v obchodech prostě neseženete! Pokud máte zmrzlinový strojek, pak ho samozřejmě použijte – hmota však bude mít sametovou konzistenci, i pokud ji zpracujete ručně. Jenom nezapomeňte, že tahle zmrzlina je nejlepší úplně čerstvá!

Suroviny

ideálně hnědý
kokosový krém 200 ml
borůvky 1 hrst
na ozdobu
skrojky na ozdobu

Postup

1

Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu. Vlijte ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přisypte borůvky a dvě minuty povařte, až začnou slupky praskat.

2

Svařené borůvky vlijte do misky, nejlépe plastové, a přidejte k nim kokosový krém. Smetanu ušlehejte do polotuha a lehce ji vetřete k borůvkové směsi. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.

3

Vyjměte z mrazáku a prošlehejte, nejlépe pomocí metly, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další hodinu do mrazáku a opět prošlehejte. Potom hmotu vložte do pevné krabice s víkem a nechte vymrazit do pevna. V mrazáku by měla zmrzlina bez problému vydržet zhruba měsíc.

4

Před podáváním ji ponechte půl hodiny při pokojové teplotě a podávejte ozdobenou čerstvými borůvkami a skrojky limetky.

TIP APETITU
Kokosový krém (400 ml/cca 40 Kč)  se dá nahradit směsí smetany a 2 lžic strouhaného kokosu. Radíme ho ale vyzkoušet, protože vedle toho, že je dobrý jako přísada do krémů, zdokonalí tahle ,kokosová smetana‘ i vaše domácí pokusy o thajskou kuchyni a osvěžující drink piňa colada.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

26.08.2017 21:46

Tak jsem ji dnes vyzkoušela. Má první zmrzlina v životě. Moc nám chutná a hlavně nás těší, že víme, co zmrzlina obsahuje. Je vynikající, zítra budu dělat další dávku.

13.06.2009 12:15
Toto je opravdu vynikající zmrzlina, zrovna dnes jsem ji opět dělala. Je to u nás již stálice. Dnes jsem ji poprvé připravovala ve zmrzlinovači a výsledek je ještě lepší. Strojek na zmrzlinu mohu jen doporučit, koupila jsem ho za 250.- Kč (nový) a zmrzliny z obchodu se těm čerstvým nemohou rovnat. V tomto období dělám např. jahodovou skoro od dva dny... mňam :o)
19.04.2009 21:30
Kde se dá koupit zmiňovaný kokosový krém ?
13.06.2009 12:12
Já ho kupuji v hypernově v oddělení s exotickou kuchyní. Dá se ale sehnat v každém větším supermarketu, většinou se nachází v místech, kde mají věci na čínská jídla atp.
30.08.2007 08:17
Recept se nachází v č.8/04, str.28

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč