0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované uzené s květákem

Grilované uzené s květákem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 20 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z dostupných surovin. Chytré speciality. Skoro bez práce!

Suroviny

uzené maso 4 plátky
silnější
květák 1 ks
na růžičky
zakysaná smetana 100 ml
čedar 90 g
lze nahradit ementálem, strouhaný
hořčice hrubozrnná 1 PL

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na maximum. Okraje uzeného nařízněte, aby se nekroutilo, položte ho na plech a pak deset minut opékejte z jedné strany; tučná část začne být křupavá. Mezitím uvařte květák doměkka (asi deset minut), sceďte a v míse promíchejte s hořčicí, smetanou a dvěma třetinami sýra.

2

Plátek otočte a pečte dalších deset minut. Pak maso poklaďte květákovou směsí, posypte sýrem a pět minut zapékejte, aby se na sýru objevily bubliny.

Jednoduchá omáčka
Když smícháte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, získáte jednoduchou náplň do zapečených těstovin nebo do lasagní.

Související články

7 jídel s vůní uzeného
  • Tipy a triky

7 jídel s vůní uzeného

S kaší, v knedlících nebo v muffinech? Pohrajte si s uzeným v našich receptech. Kvalitní uzené předá každému pokrmu svou návykovou kouřovou chuť a vůni. Některé je třeba tepelně upravit, jiné můžete sníst hned. Se správnou úpravou vám...
Jak vybírat a upravit uzené maso
  • Tipy a triky

Jak vybírat a upravit uzené maso

Máte svého favorita mezi recepty na uzené, už už chcete začít vařit, ale potřebujete si vybrat ze záplavy nabízených uzenářských výrobků? Tady jsou naše rady. ...

Komentáře

Anonym

zajimavy tip, rychle a dobre, misto zakysacky s horcici jsem pouzila dijonaise helmans, bylo to prijemne pikantni

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit