0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špagety za 20 minut po příchodu z práce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

4.1 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 138 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší večeře pro celou rodinu.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
lze nahradit jinými těstovinami
slanina 4 plátky
cuketa 2 ks
oloupaná, lze nahradit pytlíkem mraženého hrášku
rajčata cherry 200 g
olivový olej 2 PL
bazalkové pesto 4 PL
parmazán
strouhaný, lze nahradit jiným strouhaným sýrem

Postup

1

Uvařte těstoviny
Ve velkém hrnci uvedťe do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a vařte přesně podle uvedeného návodu. Nepřekračujte doporučenou dobu vaření, aby těstoviny nebyly mazlavé. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.

2

Nakrájejte slaninu, cuketu a rajčata
Zatímco se připravují těstoviny, nakrájejte slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojte napůl, velká stejně jako cuketu pokrájejte na kostky.

3

Restujte
Ve velké hluboké pánvi rozpalte olej, vsypte slaninu a zhruba 5 minut ji vypékejte dokřupava. Přidejte cuketu a rajčátka, restujte ještě 2–3 minuty.

4

Přidejte těstoviny
Těstoviny slijte, několik lžic vody z vaření přilijte k restované zelenině a těstoviny vsypte do pánve. Přidejte pesto a promíchejte, aby se vše hezky spojilo. Na talířích posypte sýrem.

Kouzelná přísada:
O třídu výš katapultuje tuhle rychlou večeři italské PESTO – směs sekaných bylinek s oříškovými jádry v oleji, ochucená česnekem.Nejčastější kombinací je směs bazalky a piniových oříšků (jadérek ze šišek borovic pinií), ale najdou se i pesta jiná. Pesto je pikantní, voňavé a hned po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Eliška Maděričová

Řeknu vám, že jsem vždycky měla averzi na cuketu, ani vlastně nevím proč. Tento recept mě ale nadchl, jednoduché, rychlé, lehké a naprosto VYNIKAJÍCÍ. Všichni jsme si pochutnali

Eliška Maděričová

Řeknu vám, že jsem vždycky měla averzi na cuketu, ani vlastně nevím proč. Tento recept mě ale nadchl, jednoduché, rychlé, lehké a naprosto VYNIKAJÍCÍ. Všichni jsme si pochutnali

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit