0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety aglio e olio

Špagety aglio e olio
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety aglio e olio

4.5 / 5. Počet hodnocení: 165
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 117 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!

Suroviny

špagety (těstoviny) 2 porce
olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
chilli paprička 1.5 ks
sušená, rozdrobená nebo odpovídající množství chilli vloček
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rajče 1 ks
sůl
parmazán
strouhaný, k podávání

Postup

1

Špagety uvařte podle návodu na obalu.

2

Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.

3

Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami.

4

Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

A .

Jsem potěšen, že jste zveřejnili tento tradiční recept.
Dokomce kvalita jídla v restauraci se dá otestovat práve na tak jednoduchém jídle jako je tohle, když ho dokážou udělat vynikající, je to správně.

Ale znám ještě jednoduchší, klasickejší pravý recept na Aglio olio e peperoncino. Do tohoto jídla se nikdy nepřidává rajče ani parmazán!!!!!!

zdroj č.1:

http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/16/spaghetti-with-garlic-o…

zdroj č.2:
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/513030

Kateřina Švejdová

Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit