Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová buchta se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 259 g
Tuky 76 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další recept z rodu ‚vždycky se povede‘! Těsto je mimořádně přizpůsobivé – místo rýžového nebo sójového mléka můžete použít jablečný mošt; kakao, čokoládu i švestky lze zase nahradit kousky jablek, rozinkami a skořicí. A péct se dá v jakékoli formě. Co víc si přát?

Suroviny

mouka špaldová celozrnná hladká 200 g
na vysypání formy
vinný kámen 1 PL
sůl mořská špetka
kakao 3 PL
nebo 2 lžíce karobu (svatojánský chléb v bio prodejnách)
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
sušené švestky 100 g
nesířené
sezamový olej ¼
nebo slunečnicový olej lisovaný za studena + trochu na vymazání formy
rostlinné mléko 1 sklenka
rýžové či sójové

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 ˚C, horkovzdušnou na 140 ˚C. V míse smíchejte všechny suché přísady. Švestky pokrájejte a přidejte k moučné směsi.

2

Olej rozmixujte s javorovým sirupem a mlékem. Postupně přilévejte k moučné směsi, abyste získali husté, ale tekuté těsto. Formu nebo formičky vymažte olejem a vysypte moukou.

3

Vlijte těsto a pečte půl hodiny; pak vyzkoušejte vpichem špejle, jestli je už propečené.

Kámen do pečiva
Vinný kámen vzniká vysrážením během kvašení a zrání vína a má vynikající kypřicí účinky. Na rozdíl od prášku do pečiva neobsahuje fosfáty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

10.09.2009 17:33
Ají, tak především máme možnost volby, že. Apetit upozorňuje na fair trade a podporuje ho, což je jedině dobře. A snad je logický, že není třeba dávat pouze fair trade, pokud chceš, použij cokoli se ztuženým tukem a haldou éček, nebo co je Ti libo. A že je fair trade k sehnání pouze ve větších městech? Pokud ano, máme internet. Máme možnost se rozhodnout, co podpoříme, jak jsem psala. Je to sice starší příspěvek, ale bez reakce, tak jsem za sebe jednu přidala.
04.10.2007 20:51
Přátelé, opravdu je nutné suroviny vyhraňovat tak, aby nebyly mimo větší města k sehnání? Nutno podotknout, že výrobky Fair Trade jsou svým složením identické s výrobky bez tohoto označení a vliv na chuť nemají, pouze na složení. Je sice chvályhodné Fair Trade podporovat, ale je to stejné, jako byste do receptu napsali, že čokoláda MUSÍ být konkrétní značky... Ach jo...
04.09.2007 18:57
Recept se nachází v č.3/06, str.75

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč