0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebírka po asijsku

Vepřová žebírka po asijsku
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vepřová žebírka po asijsku

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 220 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.

Suroviny

Na marinádu
2
vepřová žebírka
Na vývar
citronová tráva 2
kari pasta zelená 2 ČL
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená
Na marinádu
citronová tráva 2
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
jemně nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
chilli omáčka 4 PL
sladká
koření 1 ČL
5 vůní
Dále potřebujeme
sójová omáčka 4 PL
citronová šťáva 1 PL
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
slunečnicový olej 3 PL

Postup

1

Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.

2

Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.

3

Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.

4

Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 17 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.

zebirka
ZDROJ: Pixabay.com

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

zajímavé. vyzkoušela jsem to a vřele všem doporučuji. naservírovala jsem k tomu rozpečené bagetky a jemnou hořčicovou omáčku od helmansu a rodinka si pochutnávala:)

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč