0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebírka po asijsku

Vepřová žebírka po asijsku

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 220 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.

Suroviny

Na marinádu
2
vepřová žebírka
Na vývar
citronová tráva 2
kari pasta zelená 2 ČL
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená
Na marinádu
citronová tráva 2
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
jemně nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
chilli omáčka 4 PL
sladká
koření 1 ČL
5 vůní
Dále potřebujeme
sójová omáčka 4 PL
citronová štáva 1 PL
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
slunečnicový olej 3 PL

Postup

1

Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.

2

Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.

3

Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.

4

Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 17 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.

zebirka
ZDROJ: Pixabay.com

Komentáře

Anonym

zajímavé. vyzkoušela jsem to a vřele všem doporučuji. naservírovala jsem k tomu rozpečené bagetky a jemnou hořčicovou omáčku od helmansu a rodinka si pochutnávala:)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit