Knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce čerstvé i mražené...
Suroviny
brambory
700
g
mouka pšeničná hrubá
250
g
sůl
1
ČL
vejce
2
ks
menší
švestky
750
g
zakysaná smetana
k podávání
mák mletý
k podávání
moučkový cukr
k podávání
perník
strouhaný, k podávání
1 Uvařte 700 g brambor ve slupce, vychladlé oloupejte, prolisujte a smíchejte s cca 250 g hrubé mouky, 1 lžičkou soli a 2 menšími vejci. Vypracujte tužší těsto, ihned ho vyválejte, nakrájejte na čtverečky, naplňte švestkami (cca 750 g). Důkladně dlaněmi zaoblete. V osolené vodě vařte cca 5 minut. Jezte se zakysanou smetanou, sypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.
Komentáře
Anonym
12.09.2009 22:53
bramborové švestkové šiišky