Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!
Suroviny
mouka pšeničná hrubá
500
g
vejce
2
ks
mléko
300
ml
sůl
zakysaná smetana
120
ml
brynza
200
g
slanina
200
g
na kostičky
1Z mouky, mléka a vajec vypracujte těsto jako na noky. Buď je pak odkrajujte z prkénka, nebo protlačujte speciálním cedníkem do vroucí osolené vody.
2Brynzu promíchejte se smetanou a vyškvařte slaninu. Po pěti minutách vyberte halušky z vody, přesuňte do mísy s brynzou a posypte slaninou.
Komentáře
Anonym
20.02.2009 16:35
nevim nevim
Andrea Turoková
20.11.2009 10:34
RE: nevim nevim
Alexandra Manisova
23.11.2009 07:52
RE: nevim nevim