halusky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3424 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 399 g
Tuky 121 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
vejce 2 ks
mléko 300 ml
sůl
zakysaná smetana 120 ml
brynza 200 g
slanina 200 g
na kostičky

1Z mouky, mléka a vajec vypracujte těsto jako na noky. Buď je pak odkrajujte z prkénka, nebo protlačujte speciálním cedníkem do vroucí osolené vody.

2Brynzu promíchejte se smetanou a vyškvařte slaninu. Po pěti minutách vyberte halušky z vody, přesuňte do mísy s brynzou a posypte slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Anonym

jsou toto opravdu pravé halušky? základní surovinou jsou syrové brambory - viz. diskuze u receptu Pravé slovenské halušky

Andrea Turoková

Nie, toto ani nahodou nie su prave halusky, v pravych haluskach MUSIA BYT SUROVE ZEMIAKY (brambory). Apetit je expert na zle recepty na halusky, bud v ceste uvadza uvarene zemiaky, alebo ziadne, popripade ich ochucuje bazalkou.... hroza

Alexandra Manisova

urcite nie su, halusky z muky sa pouzivaju ako priloha alebo do polievky.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit