V případě bramborového salátu jsou veškeré experimenty zbytečné – osvědčený postup vůbec nic nepřekoná!
Suroviny
Postup
Kořenovou zeleninu uvařte v silném vývaru nebo ve vodě doměkka.
Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo; trvá to asi 3 minuty. Zeleninu slijte a nechte vychladnout.
Uvařenou zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a přesuňte do velké mísy.
Přihoďte okurky, kostičky šunky, hrášek a šalotku. Na závěr přidejte rozpůlená nebo rozčtvrcená křepelčí vajíčka.
Základ salátu ochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a lákem z okurek.
Nechte v chladu aspoň hodinu odležet a pak podávejte.
Tip: Místo klasických brambor můžete použít francouzské brambory Grenaille, které nemusíte loupat – stačí je nakrájet na osminky. Pokud chcete salát zlehčit, nahraďte majonézu bílým jogurtem, nejlépe řeckým.
Komentáře
Anonym
27.12.2007 01:16
pracné
Anonym
28.12.2007 09:09
pracné?
Anonym
28.12.2007 20:02
zbytečně přeplácané
Anonym
29.12.2007 20:34
přeplácané
Anonym
01.01.2008 10:54
Salát?
Anonym
04.01.2008 12:56
:-)
Anonym
20.08.2008 01:10
alát
Anonym
03.01.2008 08:52
No já taky
Anonym
21.08.2009 21:24
RE: zbytečně přeplácané
Anonym
23.12.2009 18:37
RE: zbytečně přeplácané