Slitého tuňáka v olivovém oleji dejte do mísy a rozdělte na větší kousky. Přidejte konzervu slité cizrny, smíchejte s půlkami třešňových rajčat, kolečky červené cibule, plátky okurky, osolte a přihoďte hrst rukoly.
V roce 2013 se prodal 222 kilogramů vážící tuňák obecný za neuvěřitelných 1,8 milionu amerických dolarů. Že si kupujete plechovku tuňáka v supermarketu za čtyřicet korun? Pokud jste si dosud mysleli, že jde o maso ze skutečného tuňáka...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8
spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Komentáře
Anonym
07.01.2010 21:11
výborný
Když se chci na večeři trochu rozmazlit, udělám si tento salát, je fakt super. Dělám ho z běžné suché cizrny, kterou předem povařím. Většinou si nechá trochu stranou, když dělám cizrnovou polévku.
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...
V kuchyni trávíme nemalou část dne, vaříme v ní, setkáváme se s rodinou či přáteli a je také prostorem pro naše koníčky. ‚Plus jedničku‘ bereme jako samozřejmost, přitom nemusíme v historii zajít daleko, abychom zjistili, že kuchyňská linka...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...
Komentáře
Anonym
07.01.2010 21:11
výborný