Překvapivá letní kombinace, která zaboduje na celé čáře.
Suroviny
sýr halloumi
250
g
nebo Vezír či El Grillo z Mlékárny Olešnice, druhý z nich prodává např. Billa, na tenké plátky
1
kg
melounová dužina nakrájená na plátky
fazolky zelené
200
g
jemné, mladé
máta
svazek
nasekaná najemno
citronová šťáva
1
ks
olivový olej
1
PL
plus trochu na pokapání
arabský chléb
nebo pita chléb, čerstvě opečený, k podávání
pepř
na dochucení
sůl mořská
Zahřejte gril na vysokou teplotu. Plátky sýra rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opečte z každé strany 2 minuty. Smíchejte meloun, fazolky a mátu s citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch dejte plátky sýra. Chcete-li, zakapejte trochou oleje. Jezte s pitou.
NĚCO NAVÍC: Silnější fazolové lusky před konzumací krátce povařte v páře a pak prolijte studenou vodou, aby vychladly.
Komentáře
Anonym
21.01.2010 22:45
Překvapivé, to ano :)