0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné trojhránky

Kukuřičné trojhránky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 315 g
Tuky 78 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.

Suroviny

máslo 50 g
+ trocha na vymazání
cibule 1 ks
malá, najemno nakrájená
mouka kukuřičná 225 g
jemná
mouka pšeničná hladká 140 g
krupicový cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
podmáslí 570 ml
lze nahradit stejným množstvím mléka s citronem
vejce 2 ks
1 Předehřejte troubu na 230 stupňů. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo pánev vhodnou do trouby. Zbytek másla rozehřejte v jiné pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvat by to mělo asi pět minut.

2
Mezitím dejte suché suroviny do velké mísy. Vejce smíchejte v jiné nádobě s podmáslím a osmahnutou cibulkou. Směs nalijte na suché ingredience a promíchejte dohromady na těsto.

3 Těsto přesuňte do formy nebo pánve a uhlaďte nožem. Pečte pětadvacet až třicet minut dozlatova – špejle zapíchnutá doprostřed by po vytažení měla zůstat čistá. Po vyndání z trouby nechte deset minut chladnout, pak vyklopte, nakrájejte na klínky a podávejte.

Něco navíc: Kukuřičný chléb můžete připravit až dva dny dopředu, ve vzduchotěsném obalu vydrží měkký. V mrazničce ho můžete skladovat až měsíc.

Komentáře

Anonym

Robila som v tortovej forme večer, neodolatelne rozvoniaval nocou, ako chladol..... Robila som ho s kukuricnou a spaldovou mukou. Chutil vsetkym. Podavala som ho k veceri namiesto chleba k hustej cicerovej polievke. Doporucujem.

Obchod Apetit