Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 28 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vynikající a elegantní jídlo! Přidejte česnek; jehně­čí si bez něj ne­umíem představit. Doporučujeme opékané brambory.

Suroviny

olivový olej 2 PL
asi 140 g každý, možno naložit den dopředu do oleje s oreganem a pepřem
velká, oloupaná, nakrájená na osminky
2 ČL
oregáno sušené
suché
rajčata cherry 400 g
sůl
pepř
petrželka hrst
hladkolistá, nasekaná
1.  Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Olej rozpalte na sporáku ve velkém pekáči a zprudka na něm z obou stran opečte maso.

2.  Do pekáče vložte cibuli a vše poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem a přidej­te rajčátka. Posypte olivami a vložte asi na čtvrt hodiny do trouby. Ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.

Kuřecí varianta 
V pekáčku osmahněte dohněda kuřecí prsíčka, pak ztlumte oheň a pečte z každé strany dvě až tři minuty. Místo oregana posypte tymiánem, přidejte ostatní přísady a pokračujte jako s jehněčím.

Kouzelná přísada:
Jehněčí plátky z kýty bývají k dostání v Řeznictví  u Arbesa za 229 Kč/kg. 

Komentáře

08.04.2010 12:41
Jídlo jsem udělala o velikonocích jako sváteční oběd. Bylo to velice dobré, ale 15 minut v troubě nestačilo ani náhodou. Nakonec se to natáhlo asi na 45min. Pravda ale je, že plátky byly trochu silnější a maso jsem nestihla den předem naložit. Každopádně zkusím ještě jednou a den předem naložím. Kus masa z kýty mám ještě v mrazáku...
13.09.2007 20:15
Recept se nachází v č.1/07, str.13

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč