0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 592
Do hodiny Velmi snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 586 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
moučkový cukr ½ hrnku
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
v kostce
mléko 200 ml
moučkový cukr ½ hrnku
vanilkový cukr 1 ks
pudinkový prášek 1 ks
vanilkový
mražené lesní ovoce 150 g
nebo čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.

2

Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

3

Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.

4

Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

Dana Šoukalová

dort se vůbec nepovedl, ikdyž jsem ho pekla tak o 20 min. déle pořád nebyl dostatečně propečený, ale už byl skoro černý, když jsem ho výtáhla, v podstatě se roztekl.... postupovala jsem podle receptu...

Ludmila Štillerová

Nedokážou říct, kde byla chyba, ale peču tento koláč často, sice do obdelnikové plechu a bez prášku do pečiva v drobence a úspěch zaručen. Možna bych dala méně mléka.

Renata Šáchová

Mám podobnou zkušenost, ale zkusila jsem dort dát do ledničky, ještě ve formě, přes noc ztuhne, pak je báječný!

Roman Nešpor

Asi jste udělala něco špatně.Já ho upekl a je výborný.

Michaela Kašparová

Po vyndání z trouby působí "rozpadlým" dojmem, ale po vychladnutí a pár hodinách v lednici je přesně jako na obrázku

Hanka Matysová

Já ho dělala už několikrát a vzdy se povedl mam ho od rada rychlý a moooc dobry:)

Kristýna Suchá

Do náplně jsem přidala 2 lžíce hladké mouky, náplň potom byla hustější, ale chtělo by to ještě déle péct, střed nebyl moc propečený.

Ludmila Štillerová

Nedokážu řící, kde je chyba, ale peču poměrně často a úspěch zaručen. Připravuji na malém obdelnikové plechu o stejně ploše jako dortová forma(lepší porcování na čtverce). Vypouštim prášek do pečiva v drobence a nedávám tolik mléka. Taky záleží jestli je tvaroh z vaničky nebo z folie, ale je to snadné rychlé a k použití pro jakékoli sezóní ovoce včetně jablek.

Renata Šáchová

Zkuste upečený dort nechat přes noc ztuhnout v ledničce.

Petra Anonym

Už jsem tento dort pekla několikrát a vžd vyšel naprosto skvěle a všem velmi chutnal. Dokonce jsem do něj jednou zapomněla dát mléko a i přesto byl pořád skvělý. Je to můj oblíbený recept.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč