0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1381 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 101 g
Tuky 75 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle zeleninový burger můžete s klidem podávat v létě třeba i ke svátečnímu obědu.

Suroviny

rajče 2 ks
oválná, masitá, na silné plátky
olivový olej
na potření
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlené
lilek 1 ks
na tenké plátky
sůl
sýr halloumi 250 g
lze nahradit jiným sýrem na grilování
ostrá majonéza viz recept Apetit
cibule karamelizovaná
viz recept Apetit
rukola
k podávání

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte plátky rajčat na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem a pečte asi dvacet minut. Dejte stranou.

2 Plátky lilku osolte, nechte asi půl hodiny vypotit, opláchněte a osušte. Potřete je olejem a v rozehřáté grilovací pánvi je opékejte dočervena zhruba dvě minuty z každé strany. Vyjměte je. Ve stejné pánvi nyní z obou stran opečte dozlatova sýr, stačí minuta z každé strany.

3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a opékejte pod grilem v troubě přibližně minutu dozlatova. Pak je potřete ostrou majonézou a navršte na spodní díly připravená rajčata, lilek, sýr, karamelizovanou cibuli a lístky rukoly. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli můžete nahradit pár nakládanými kapary a/nebo olivami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Patrik Michl

hrosi burger. ja bych na to tlamu neotevrel :D

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit