0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s bílou čokoládou a malinami

Cheesecake s bílou čokoládou a malinami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4131 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 331 g
Tuky 289 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aboslutní skvost mezi dezerty, který vypadá složitější, než ve skutečnosti je. Pusťte se do toho!

Suroviny

bílá čokoláda 300 g
kvalitní
krémový sýr 600 g
krémový
smetana 290 ml
40%
moučkový cukr 50 g
maliny 170 g
5 PL
malinová marmeláda
sušenky 85 g
oválné, lze nahradit jiným čajovým pečivem
200 g
jahod malé
borůvky 1 hrst

Postup

1

Čokoládu nalámejte do skleněné misky a pak ji zahřívejte nad vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat vody). Za stálého míchání metlou nechte čokoládu úplně rozpustit. Vyšší chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem a vyložte potravinářskou fólií.
 

2

Sýr, smetanu a cukr promíchejte a vmíchejte do téměř zchladlé čokolády. V jiné míse promíchejte 50 g malin se dvěma lžícemi marmelády.
 

3

Polovinu čokoládové hmoty vlijte do formy, navrch dejte maliny s marmeládou a přelijte zbytkem hmoty. Navrch vyskládejte sušenky spodní stranou vzhůru a dejte chladit na minimálně šest hodin, nejlépe však přes noc.

4

Dejte stranou 6 jahod, zbytek přepulte a v hrnci zahřejte se zbytkem marmelády, dokud vám ovoce krásně nezměkne. Rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto. Pokud je omáčka příliš tuhá, přidejte pár kapek vody.

5

Těsně před servírováním opatrně vyklepněte cheesecake z formy, navrch dejte všechno zbylé ovoce a přelijte ovocnou omáčkou. Zbytek omáčky přendejte do misky a podávejte k dortu.

Komentáře

Andrea Turoková

tento recept je skvely, ale potrebuje jednu dost podstatnu upravu - do ohriatej smotany je treba pridat balicek (6 ks) platkovej zelatiny, inak cheesecake vobec nestuhne. a cukor uplne vynechavam - cokolada je dost sladka.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit