0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

thajsky salat
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1645 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 51 g
Tuky 97 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě. Mimořádně zdravé jídlo!

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl
pepř
okurka ½ ks
podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
cibule červená 1 ks
menší
klíčky 140 g
fazolové, sojové
koriandr čerstvý hrst
lze nahradit petrželkou
olivový olej 2 PL
citronová šťáva 1 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
Na zálivku
citronová šťáva 3 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
kari pasta 1 PL

Postup

1

Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2

Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou.

3

Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

4

Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Kouzelná přísada:
Arašídové máslo neboli pomazánka z burských oříšků navzdory názvu neobsahuje žádné máslo, jen určitý podíl rostlinného tuku. Ve Spojených státech, kde je ‚peanut butter‘ neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, se většinou prostě maže na chleba. Zajímavější je použití v orientálních kuchyních, v nichž se tahle lahůdka dává do slaných pokrmů. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.8

Andrea Turoková

salatik je skvely, lahky, sviezi a plny novych chuti! okurku som dala celu, klickov 250g a na zalievku stacia 2 PL arasidoveho masla, stava z 1/2 citrona/limetky a kari(pasta). mnam...

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč