Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1244 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 45 g
Tuky 87 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.

Suroviny

zralá
česnek 3 stroužky
na plátky
olej 3 PL
ideálně olivový
sůl
pepř
vejce 4 ks
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou, najemno nasekanou

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.

2

Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.

3

Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.

4

Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

13.09.2014 20:54

Vyborna a rychla vecere, i pritel si pochutnal.

10.09.2008 20:16
Rozhodla jsem se pustit se do toho receptu, protože rajčata a vejce byly téměř jediné, co se dalo objevit v lednici - a výsledkem jsem byla mooooooc příjemně překvapená, vážně dobrota, doporučuji zkusit, tenhle recept se vážně nezdá....
04.09.2008 13:03
Moc dobré, vřele doporčuji - lze použít i jako zajímavou přílohu k masu.

Apetit magazín

AD
Vánoční kouzlo v každém dárku: Objevte jedinečné delikatesy
  • Nakupujeme

Vánoční kouzlo v každém dárku: Objevte jedinečné delikatesy

Opět tu máme čas, kdy přemýšlíte, jaký dárek dát pod třpytivý stromeček vašim nejdražším. A jako každý rok si budete lámat hlavu nad tím, co přinést na návštěvu k vašim přátelům nebo třeba sousedům. Letos na to jděte chytře. Je přirozené,...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč