Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 84 g
Tuky 119 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy…

Suroviny

plus na vymazání formiček
mleté, plus trochu na vysypání formiček
čokoláda na vaření 100 g
středně velké
vejce 1 ks
přírodní
likér Baileys
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2

Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3

Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S. Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 17:33
Recept se nachází v č.2/06, str.47
08.05.2007 10:47
naprosto famozní jako když přivážu manžela k posteli a šlehám ho bičíkem přes koule
23.01.2007 16:28
To vyšlhání se dá provést ručně nebo je na to potřeba šlehač?
26.03.2007 20:31
Na tento úžasný dezertík jsme chodili do jedné restaurace. Teď už nemusíme , protože ho umím a to díky vám. Je to úžasný zážitek a díky za to.
26.03.2007 20:35
jinak já myslím že se to musí šlehat šlehačem je to potom více nadýchané
08.10.2006 17:30
Prave to jeme a oblizujeme sa az za usami. Strasne je to dobre !!!
17.09.2006 13:25
proč mi vyběhl a po chvili,co jsem vyndala z trouby spadl.Jakoby srazil...
25.09.2006 15:51
Asi byl málo propečený, je to stejné jako u bábovky, pokud je vevnitř syrová, po vyndání z trouby spadne... Ale jak jsem psala, my meli i vyriantu s krupaou kurkou a blátivym stredem, ale tvar to drzelo. Dnes vecer prijdou kamaradi, tak hadejte, co bude za dezert?
13.08.2006 20:10
ja tomu receptu proste neodolala, je to naprosto luxusni pochutnáníčko... zatím jsem to vyzkoušela bez chlazeni, to az priste, ze by uz zitra... je to jako droga...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč