Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety po uhlířsku
ZDROJ: Karolina Kolodziejczak/Unsplash
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2892 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 132 g
Tuky 202 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uhlířské špagety jsou alternativou těstovin carbonara. Krémovitě vláčná omáčka je láska na první ochutnání!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nebo anglická slanina
vejce 2 ks
česnek 2 stroužky
sýr 50 g
strouhaný + na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Až změknou, promíchejte je, aby se ponořily, a uvařte podle návodu na obalu. Snažte se, aby těstoviny zůstaly pevné na skus: dvě minuty před udanou dobou vytáhněte pár špaget a ochutnejte je. Dle potřeby opakujte.

2

Mezitím zahřejte v hlubší pánvi olej. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a na středním plameni ji smažte, aby vyškvařila a zezlátla. Škvaření slaniny však nepřežeňte, protože ji budete později ještě asi minutu opékat!

3

Pak pánev sejměte z ohně a nechte stranou. Do jedné z misek rozklepněte dvě vejce, přidejte jeden žloutek, přilijte smetanu a sýr. Osolte a opepřete.

4

Slaninu vraťte na oheň a přidejte česnek. Na vyšším plameni minutu pečte, aby zezlátl.

5

Mezitím sceďte těstoviny a mimo oheň vraťte do hrnce. Přisypte slaninu s prolisovaným česnekem, zalijte vejci a promíchejte; vajíčka se v horkých těstovinách prohřejí, ale nesrazí. Jezte hned, se sýrem a pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

02.12.2018 12:40

carbonara nejsou uhlířský, tak do uhlířských třeba jo no :-(, ale já raději carbonara

14.03.2009 15:47
slanina je výborná - příště jí dám ještě víc, šlehačka jídlu přidává super chuť. rychlé,jednoduché, chutné...
18.03.2008 15:47
Recept se nachází v č.6/07, str.26
13.08.2014 11:17

Ahoj, do uhlirskych spaget (carbonara) nepatri smetana !

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč