0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadýchané kynuté knedlíky

Nadýchané kynuté knedlíky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 348 g
Tuky 8 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé…

Suroviny

droždí 0.5 bal
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 400 g
mouka pšeničná hrubá 2 hrsti
mouka pšeničná hrubá
na posypání
sůl špetka
mléko 150 ml
napůl naředěné s vodou

Postup

1

Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody s cukrem. Kvásek pak vlijte k mouce se solí, přidejte vejce a dvě třetiny mléka.

2

Zadělejte tuhé těsto (podle potřeby přilévejte mléko), posypte ho moukou a nechte půl hodiny kynout.

3

Těsto promíchejte a znovu ho dejte kynout; musí zdvojnásobit objem. Pak tvarujte knedlíky zhruba o velikosti tenisáku.

4

Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařáček a přikryjte ho jemným plátýnkem. Na něj naskládejte knedlíky a 10 až 12 minut vařte. Hned po uvaření je přepulte.

Komentáře

Anonym

Dělám podobné a ještě do nich dávám 2 na kostičky pokrájené rohlíky a trochu bylinek. Zpracovávám je elektrickým hnětačem a jsou fakt super.

Anonym

Paní "štěpánka" je hlupaňa a dokazuje fakt, jakým způsobrm ty tzv.kuchařky zdeformují kvalitní recepty. Cyril

Anonym

Nesouhlasím s názorem, že je štěpánka hlupaňa, má svůj osobitý způsob vaření, který nikomu ho nevnucuje, chce se o něj jen podělit. Její recept není o nic nekvalitnější, a takoví lidé, jako jste vy by byli zřejmě nejraději, aby nikdo nevyčníval z řady, že? Ať žije uniformita!!!

Anonym

Takové knedlíky dělala moje maminka. Po její smrti jsem je nikde v jejích receptech nenašla, dělala je z hlavy. Teď jsem je, díky Vám, zase nalezla a vždy, když je dělám, si na maminku vzpomenu. Měla by radost.

Anonym

Právě jsem je dovařila a jsou výborné, mockrát děkuji autorce za recept a Tobe milý Cyrile vzkazuju, že Ty sám jsi hlupaň- nebo jak jsi to nazval. Je jenom na každé kuchařce nebo kuchaři, jak si v kuchyni pomůže, hlavně že pak chutná!

Anonym

Přidávám se k chvále tohoto receptu. Vařila jsem houskové knedlíky poprvé v životě a fakt se povedly! A hlavně je ten recept tak snadný. Ovšem těsně po vykynutí mi došlo, že nemám pařáček a tak jsem vařila cca 12 minut ve vodě. I tak byly přesně takové, jako mají houskové knedlíky být. Díky za recept, jiné už vařit nebudu!!!

Anonym

ja do knedliku jeste pridavam hrst burizonu jsou vice naychane, mirka

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit