Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý). Přidejte vychytanou mandlovou kůrčičku, a budete za hvězdu i vy!
Náš tip: Máte rádi lososa? Připravte si ho také v zapečené verzi s chřestem a bramborami podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.
V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.
Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.
Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.
Komentáře
Místo eidamu strouhaný parmazán a je to super :)