Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosky s tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 145
Do 45 minut Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 301 g
Tuky 130 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Jednoduché kokosky z bílků zvládnete připravit i s dětmi. Zapojte malé pomocníky do vánočních příprav. Jsou rychlé, měkké, zkrátka nejlepší recept pro společné pečení vánočního cukroví.

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů).

3

Přisypte krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.

4

Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí – plátnem totiž prosakuje voda z tvarohu).

5

Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté, ale ne vysušené. Tak získáte měkké kokosky s tvarohem.

Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli – pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

06.12.2020 08:28

Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?

25.11.2009 15:04
delam je uz tretim rokem a nikdy nezklamaly :) jsou vyborne, doporucuji!!
17.03.2008 18:01
Lepší kokosky neznám,jsou krásně vláčné a tvaroch je v nich více než dobrý :-)
13.09.2007 19:04
Recept se nachází v č.12/06, str.27
19.12.2006 18:52
Kokosky po pár dnech "pobytu" na balkoně v papírové krabici krásně zvláčněly, akorát jsem je pekla asi 20 min, po 15 min byly pořád bledé.
20.12.2006 15:37
Pridavam sa k nazoru Evy - elektricku ruru som nastavila na 150 stupnov a i tak boli kokosky po 20 minutach pecenia blede, tak som ich kratko "prigrilovala".
22.12.2006 12:43
Ano, taky jsme pekla kokosky mnohem dele, asi 25 minut. JInak jsou vyborne.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč