Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.
Suroviny
1 Ve větší misce smíchejte mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte – vařečkou anebo rukama. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z něj dva bochníčky. Položte je na plech a nechte přes noc odpočívat.
2 Zapněte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Než se zahřeje, vytvořte v bochnících nožem několik zářezů; my jsme udělali tři čárky, ale fantazii se meze nekladou. Chleba vložte do trouby a hodinu pečte. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Namažte si
Na egyptském chlebu skvěle chutná pomazánka z čerstvého sýra. Kelímek ricotty smíchejte s hrstí lístků čerstvé řeřichy a podle chuti osolte. Chléb si můžete namazat i pomerančovým džemem.
Komentáře
28.12.2006 12:41
voda
04.01.2007 17:34
Celozrnná mouka
06.01.2007 14:46
celozrnná mouka
14.02.2007 20:16
množství vody
05.07.2007 19:06
mno
29.12.2006 12:34
Egyptský chléb
31.12.2006 19:15
egyptský chléb
03.01.2007 09:10
Děti
05.07.2007 19:02
Hmmmm
06.05.2008 19:44
egyptský chléb