Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Egyptský chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 bochníky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1656 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 307 g
Tuky 10 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.

Suroviny

mouka celozrnná 480 g
sůl 1 ČL
voda 500 ml
podle typu mouky

Postup

1

Ve větší misce smíchejte mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte – vařečkou anebo rukama. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z něj dva bochníčky. Položte je na plech a nechte přes noc odpočívat.

2

Zapněte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Než se zahřeje, vytvořte v bochnících nožem několik zářezů; my jsme udělali tři čárky, ale fantazii se meze nekladou. Chleba vložte do trouby a hodinu pečte. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Namažte si
Na egyptském chlebu skvěle chutná pomazánka z čerstvého sýra. Kelímek ricotty smíchejte s hrstí lístků čerstvé řeřichy a podle chuti osolte. Chléb si můžete namazat i pomerančovým džemem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

03.01.2007 09:10
Prý pusťte děti do kuchyně, vždyť to taky tak vypadá, chichi. Musela to být ratolest nějakýho sponzora, nebo co :-)))
05.07.2007 19:02
No chtěla bych vidět chleba co byste udělala vy!
06.05.2008 19:44
sdílím stejný názor,jako máte vy!
29.12.2006 12:34
byl to tuhý kus kamene,ani to nešlo nalámat:)
28.12.2006 12:41
Nemělo by to být v jiných jednotkách. Když dám do půl kila mouky jeden a půl litru vody, tak žádné bochníky neudělám, rovnou to vyleju.
04.01.2007 17:34
Ona celozrnná mouka OPRAVDU HODNĚ saje, takže bych se toho nebála. Ale k domněnce o "dítěti sponzora" se s chutí připojuju!
06.01.2007 14:46
No já se taky nebojím, udělal jsem to z půl kila celozrnné mouky a 4 dcl vody. Zas tak tvrdý jako šutr to nebylo, není to s kváskem, tak to nevzejde, ale dalo se to jíst. Každopádně 1,5 l vody je blbost.
14.02.2007 20:16
no já jsem tam bláhově nalila těch 1.5 litru a byla to obarvená voda...
05.07.2007 19:06
Vodu stačí přidávat postupně a nakonec tam nemusíte nalít celýho 1,5 litru.Uvidíte jak se to vyvrbí....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč