Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
polevka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 484 g
Tuky 12 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept o dvou krocích. Chutná volba pro vegetariány.

Suroviny

rajče 800 g
z konzervy, loupaná, nakrájená
vývar zeleninový 2 l
mrkev 4 ks
oloupané, nakrájené
luštěniny 500 g
sterilované, Bonduelle, Heinz
listový
sůl špetka
pepř špetka

Postup

1

Povařte a smíchejte. Konzervovaná rajčata nasypte do hrnce, přilijte vývar a přiveďte k varu, poté snižte plamen a přidejte mrkev. Osolte a pomalu polévku vařte, dokud nejsou mrkve hotové, tedy asi čtvrt hodiny.

2

Dokončete a podávejte. Špenát před vařením pečlivě omyjte – na stoncích někdy ulpívá písek – a přimíchejte do polévky spolu s luštěninami. Krátce ji prohřejte, aby špenát takzvaně zavadl, ale neztratil barvu a hodnotné látky. (Listový špenát nabízejí běžně a prakticky celoročně prodejny zeleniny i supermarkety. Pokud ho u vás zrovna nemají, nahraďte ho mraženými špenátovými lístky, například značky Bonduelle; k dostání v supermarketech.)

3

Na závěr polévku poprašte paprikou a jemně ji vmíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete – a pak už podávejte s křupavým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:13
Recept se nachází v č.10/04, str.10
21.01.2007 19:52
mel sem ukol do skoly a ten to splnilo dostal jsem za 1!!! dobrej recept!!!

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč