Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Kuře v pomerančích s rozmarýnem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

4.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1049 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 59 g
Tuky 39 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Suroviny

olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 3 PL
pomerančová šťáva 150 ml
vývar kuřecí 150 ml
rozmarýn 1 PL
sekaný, čerstvý
třtinový cukr 1 PL
máslo ½ PL
filátka z něj - dílky zbavené tenké slupky a zrnek
rozmarýn snítky
na ozdobu
sůl
pepř

Postup

1

Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné pánvi. Maso jednou obraťte.

2

Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem. Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3

Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

05.03.2015 12:13

je to super, jednoduchý a rychlý. řidší omáčka nám nevadila. Hodili jsme si to se salátem (římský salát+cizrna) a fungovalo to jako prima zálivka

15.10.2008 09:00
Recept je opravdu moc dobrý, jako přílohu jsem zvolila kuskus s rozinkami a piniovými oříšky a nedělní oběd krásně chutnal exotikou.
29.02.2008 12:27
Jídlo je vynikající, jednoduché na přípravu, chuť je nevšední. Připravovala jsem je pro hosty několikrát, vždycky se to líbilo a všem chutnalo! Doporučuju!!
02.09.2007 08:44
Recept se nachází v č.5/05, str.56
16.02.2007 15:47
omáčka byla delikatesní. bohužel byla v mém podání dost řídká. neporadil by mi prosím někdo jak tuto omáčku udělat hustější? (déle vařit? více másla?)
19.02.2008 15:49
Zkus to vařit opravdu hodně prudce, aby se většina omáčky vyvařila už v první fázi. Taky maso tou omáčkou tak víc nasákne. Pak napiš, jak se ti to povedlo :-)
23.01.2007 18:33
Výborné a jednoduché jídlo, doporučuji.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč