0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poctivá bramboračka s houbami

Poctivá bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Poctivá bramboračka s houbami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 89
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1298 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 157 g
Tuky 55 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!

Suroviny

houby 2 hrsti
sušené
máslo 50 g
mouka 50 g
bujon 1 kostka
brambory 4 ks
na kostky
mrkev 2 ks
jedna na kolečka, jedna celá
celer 1 ks
oloupaný a přepůlený
cibule 1 ks
oloupaná
petržel 1 ks
menší, oloupaná, nakrájená na kolečka nebo malé kousky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
podle chutí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
nemusí být

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.

2

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody.

3

Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.

4

Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev.

5

Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Vážené kuchařky,také je možné ,místo mouky, část zeleniny rozmixovat a co je hlavní nastrouhat brambor /syrový/ uplně nakonec a provařit.Bramboračka má krásnou skelnou barvu a lehkou chuŤ.dobrou chuŤ.

Anonym

tak jsem náhodou narazila na recept a udělala podle něj bramboračku a byla nepřekonateně dobrá DOPORUČUJI.... všem

Anonym

tahle vynikající polévka je v naší kuchyni nejoblíbenější, jí ji dokonce i syn který jinak houby nejí a dokonce si pokaždé přidává..Vyzkoušejte a budete jen chválit ...

Anonym

vařila jsem tuto bramboračku také poprvé a na to, že ani já polévky moc nemusím, jsem snědla skoro celý hrnec! je opravdo jednoduchá a výborná!

Anonym

Vařila jsem bramboračku poprvé a musím říct, že tahle je opravdu jako od maminky... skvělý recept, díky za něj!

Anonym

Zkousela sem varit bramboracku poprve a podle tohoto receptu se mi opravdu povedla, ani sem necekala ze bude tak vyborna. Takze doporucuji, i nezkusenym kucharkam :-)

Anonym

Dobrý recept, zajímavé zjemnění polévky vyjíčkem. Moc chutná večeře !

Anonym

Uzasna bramboracka! Povedla se skvele, na druhy den byla jeste lepsi!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit