0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 80
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 335 g
Tuky 23 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu. Mléčná rýže s čerstvým ovocem nesmí chybět v jídelníčku žádného malého gurmána. 

Suroviny

rýže 300 g
nejlépe carnaroli, vialone nano nebo basmati
mléko 1 l
skořice 1 ČL
mletá
moučkový cukr 2 ČL
ovoce 500 g
čerstvé - jahody, meruňky, třešně, švestky

Postup

1

Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu.

2

Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.

3

Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Související články

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
Kolik druhů rýže znáte a čím se od sebe liší?
  • Suroviny

Kolik druhů rýže znáte a čím se od sebe liší?

Přemýšleli jste někdy o tom, kolik druhů rýže existuje? Nebo patříte mezi ty, kteří vybírají podle chuti či ceny? Výběrem špatné rýže ale můžete zkazit celý pokrm. Proto jsme pro vás připravili průvodce světem rýže, díky kterému...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Omluvte můj přihlouplý dotaz, jsem teprve kuchařka začátečník... Může se tento pokrm mrazit?? Mám to uvařené a už nemůžem (jsme na to jen dva). Díky za odpověď

Obchod Apetit