Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 672
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 586 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Suroviny

máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
v kostce
mléko 200 ml
vanilkový
mražené lesní ovoce 150 g
nebo čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.

2

Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

3

Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.

4

Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

22.09.2014 20:50

Už jsem tento dort pekla několikrát a vžd vyšel naprosto skvěle a všem velmi chutnal. Dokonce jsem do něj jednou zapomněla dát mléko a i přesto byl pořád skvělý. Je to můj oblíbený recept.

31.08.2014 14:01

Zkuste upečený dort nechat přes noc ztuhnout v ledničce.

22.08.2014 18:03

Nedokážu řící, kde je chyba, ale peču poměrně často a úspěch zaručen. Připravuji na malém obdelnikové plechu o stejně ploše jako dortová forma(lepší porcování na čtverce). Vypouštim prášek do pečiva v drobence a nedávám tolik mléka. Taky záleží jestli je tvaroh z vaničky nebo z folie, ale je to snadné rychlé a k použití pro jakékoli sezóní ovoce včetně jablek.

17.08.2014 09:11

Do náplně jsem přidala 2 lžíce hladké mouky, náplň potom byla hustější, ale chtělo by to ještě déle péct, střed nebyl moc propečený.

09.08.2014 21:19

dort se vůbec nepovedl, ikdyž jsem ho pekla tak o 20 min. déle pořád nebyl dostatečně propečený, ale už byl skoro černý, když jsem ho výtáhla, v podstatě se roztekl.... postupovala jsem podle receptu...

22.08.2014 17:53

Nedokážou říct, kde byla chyba, ale peču tento koláč často, sice do obdelnikové plechu a bez prášku do pečiva v drobence a úspěch zaručen. Možna bych dala méně mléka.

31.08.2014 13:59

Mám podobnou zkušenost, ale zkusila jsem dort dát do ledničky, ještě ve formě, přes noc ztuhne, pak je báječný!

10.05.2015 19:08

Asi jste udělala něco špatně.Já ho upekl a je výborný.

14.05.2015 10:32

Po vyndání z trouby působí "rozpadlým" dojmem, ale po vychladnutí a pár hodinách v lednici je přesně jako na obrázku

24.05.2015 16:08

Já ho dělala už několikrát a vzdy se povedl mam ho od rada rychlý a moooc dobry:)

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč