4.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 357 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 10 g
Tuky 8 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější – na rozdíl od tyčinek Mars, které dají vzniknout jemné a trochu karamelové verzi. Pěnu můžete podávat i ve větší míse, ale děti se určitě poperou o poslední zbyteček...

Suroviny

4 ks
tyčinky Mars nasekané na kousky
mléko 50 ml
kakao 4 PL
holandského typu
bílek 3 ks
z velkých vajec
čokoláda

Postup

1

Tyčinky, mléko a kakao dejte do kastrůlku se silným, nejlépe nepřilnavým dnem.

2

Povařte na velmi mírném ohni za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do misky a nechte čtvrthodinku chladnout. Směs občas promíchejte drátěnou metlou, aby zůstala hladká (karamel z tyčinek může mít tendenci tvořit hrudky).

3

Bílky ušlehejte do polotuha. Třetinu sněhu vetřete lžící k čokoládě, pak vetřete i zbytek.

4

Směs rozdělte do šesti šálků či misek, dejte do ledničky a nechte nejméně dvě hodiny vychladit. Podávejte posypané čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem, je to mooc dobré, slaďoučké. Doporučuji, chutná podobně jako našlehané pikao.

Anonym

myslím si, že to musí bát moc dobré sama mám podobné věci z kakaa a našlehaného bílku nejraději takže to určitě vyzkouším :)

Anonym

no vypadá to velice zajímavě, ale bojím se těch bílků, je to nutné??

Anonym

ooooooch asi mi spadnul bílek do oka...... och božínku--------------------

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Vyrobil jsem si tuhle pochoutku a je to božské xD

Anonym

tycinky mars miluju a tohle...:)mňam

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit