Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1472 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 132 g
Tuky 50 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.

Suroviny

tuňák 2 ks
ve vlastní šťávě, celkem cca 360 g
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej 1 PL
350 g
pikantní rajčatová omáčka lze nahradit běžnou rajčatovou s nasekanou chilli papričkou
sůl
pepř

Postup

1
1 Tuňáka slijte a pak z něj důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. V misce ho smíchejte s jarními cibulkami a vejcem. Rukama vytvarujte zhruba dvanáct koulí o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vložte tuňákové koule a pět až deset minut je opékejte, aby byly ze všech stran dozlatova. Přelijte ostrou rajčatovou omáčkou nebo rajčatovou omáčkou smíchanou s očištěnou a nakrájenou chilli papričkou a pět minut prohřívejte. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou vařící vody.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Vmíchejte je do omáčky spolu s většinou rukoly. Rozdělte do misek a ozdobte zbývající rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

11.07.2010 13:08
vynikajici, jednoduchy a velice chutny recept. Vsem doporucuji!!! Diky K1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč