0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 131 g
Tuky 118 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup. 

Suroviny

třtinový cukr 3 PL
olivový olej extra panenský 1,5 PL
javorový sirup 1,5 PL
jehněčí maso 800 g
hřbet vykostěný, kotlety, odblaněné
cibule červená 2 ks
na silné plátky
jarní cibulka 8 ks
česnek 4 stroužky
cuketa 2 ks
malá, nakrájené na měsíčky
pepř 1 ČL
černý, drcený
vinný ocet červený 1 PL

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.

3 Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč