0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový tvarohový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 77
Do hodiny Snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11666 kcal
Bílkoviny 2053 g
Sacharidy 317 g
Tuky 226 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne... Do hodiny budete mít hotovo.

Suroviny

dortový korpus 1 ks
hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový́ základ (viz Chytré rady navíc)
mražené maliny 600 g
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
krupicový cukr 150 g
citronová štáva 1 PL
tvaroh 500 g
ve vaničce
želatina 15 plátků
smetana ke šlehání 500 ml
potravinářské barvivo
červené malinové (nemusí být)
maliny
čerstvé, na ozdobení
máta
lístky na ozdobení
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Mražené maliny na náplň vsypte do cedníku, zavěste nad misku a nechte povolit (šťávu, kterou maliny pustí, nevylévejte!).

2

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu namočte na 10 minut do vody, až změkne. Mezitím vidličkou rozmačkejte povolené maliny. Odkapanou šťávu z malin ohřejte (stačí cca 4 lžíce). Odstavte a postupně přidejte vymačkané plátky želatiny a míchejte je do rozpuštění.

3

Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem. Pokud chcete dosáhnout růžové barvy jako na fotce, přidejte pár kapek barviva. V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a pak ji postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem a malinami.

4

Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Vyšlehejte dotuha šlehačku a pevný sníh z bílků. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.

5

Pak odstraňte boky formy, dort ozdobte mátou a malinami a pocukrujte.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Ze 200 g hladké mouky, 175 g studeného másla, 80 g krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry z 1/2 biocitronu zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy o průměru 23–24 cm nebo ho do formy namačkejte. Pečte 30 minut při 160 °C.
     
  • Na sušenkový základ promixujte 125 g sušenek s 50 g másla. Upěchujte do formy vyložené pečicím papírem.

Poznámka redakce:
Množství želatiny bylo z původních 10 plátků navýšeno na 15. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

Dagmar Caletková

chuťově je to skvělé, ale dort nedrží pohromadě. Jednak je sušenek v receptu málo a potom na množství tvarohu a šlehačky je želatiny málo

Lena Dratvová

Včera jsem dort dělala, a nevím kde se stalal chyba,ale postu jsem přesně dodržela, ale po sundaní dortové obruče, se celý krém rozjel, takže dle mého je na tolik krému málo želatiny(bylo by lepší uvádě i gramáž. Dle infa na balíčku plátkové želatiny si myslím, že by tech plátků mělo bát použito jednou tolik!!! Já použila 10ks a absolutně to nestačilo na balení je psáno, že 6ks co balení obsahuje je cca na O,5 L tekutiny, takže určitě doporucuju balení tři pokud někdo bude dělat(měla jsem želatinu v plátcích Dr.Oetker!!!! JInak je chutove vyborny, akorat ho budeme jist ve forme peny,ala pohar!

Anonym

Děkuji za poznámky, dala jsem hodně želatiny (měla jsem doma 28 plátků) a bylo do dobře. Dort držel pohromadě a byl výborný.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit