0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 125
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1656 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 253 g
Tuky 45 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citron a zázvor si spolu rozumí nejen v čaji, ale také v cukroví, kterému dodají ten správný říz.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
zázvor (mletý) 5 g
mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL

Postup

1

Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek; zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a propracujte na těsto.

2

Na pomoučněném válu vyválejte asi 3 mm silný plát. Vykrajujte různé tvary, přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte přes noc v chladu. Poté pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10–15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

Anonym

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké těsto vám podle tohoto receptu vyšlo? Mě nic z čeho by se dalo cokoliv vyválet. Musela jsem pořád přidávat mouku... Pak jsem koukala na jiné recepty, tam mají uplně jiný poměr vajec ku mouce(cukru).

Jana Kopřivová

Dobrý den, cukroví nám vyšlo, jak vidíte na obrázku. Každá mouka má jinou nasákavost. Pečení je zkrátka odlišné.

Eva Šolcová

Mě vyšlo těsto asi jako Veronice - nic co by se dalo vyválet, kašovitě lepivá hmota k vzteku...
Nicméně si nikdy recepty neupravuji a to ani přidáváním mouky i když se to nabízí. Ve všech činnostech (vaření, šití či cokoliv) se držím hesla - nejde ti to, dej to k ledu...
A tak jsem hmotu vyďoubala (protože to ani vyklopit nešlo) na fólii, zabalila a dala asi na hodinku do ledničky.

Po té, co jsem jej vychladlé vyndala se krásně rozválelo a vykrájelo :)

Takže nezoufejte z prvního pocitu beznaděje a... dejte to k ledu :D

Anonym

Dobrý den, tak já se musím přidat, i mně vyšla spíš kaše, k těstu to mělo značně daleko. Chápu, že každá mouka má jinou nasákavost, ale neumím si představit, že by rozdíl mohl být až tak velký. Přidala jsem poměrně hodně, pak dala těsto vychladit, ale i tak značně lepilo (byť jsem se ho snažila vyválet mezi dvěma pečícími papíry) a musela jsem přidat ještě další mouku. Teď čekají zázvorky na upečení, tak jsem zvědavá, jaký tedy bude výsledek.

Tereza Jahodová

Dobrý den, zázvorky jsou hned měkké nebo se musí nechat změknout?

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Jahodová, zázvorky určitě doporučujeme upéct s předstihem.

Mějte se krásně, redakce Apetitu

Bohdana Hnízdilová

Již po druhé jsem dělala zazvorky dle tohoto receptu a vždy se krásně povedly. Je třeba postupovat přesně dle receptu a není problém. Jsou výborné!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč