0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový koláč s řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 55
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4855 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 576 g
Tuky 237 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená řepa exceluje nejen na slano či na kyselo, ale také na sladko. V kombinaci s čokoládou je přímo skvělá!

Suroviny

červená řepa 2 ks
střední, předem upečená (v alobalu asi 1,5h při 180°C)
vejce 3 ks
krupicový cukr 220 g
slunečnicový olej 170 ml
lze nahradit arašídovým
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit vanilkovým cukrem
mouka pšeničná hladká 170 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
jemně mletá
kakao holandského typu 60 g
tuk
na vymazání formy
Na polevu
moučkový cukr 220 g
máslo 2 PL
změklé

1 Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru 23 cm vymažte a vysypte moukou. V robotu rozmixujte oloupanou řepu (nezapomeňte zakrýt komínek). Pak komínkem po jednom přidávejte vejce, postupně vsypte cukr a šlehejte, až vznikne hezká růžová směs. Přilijte olej a vanilkový extrakt.

2 Vypněte robot, sejměte víko a navrch prosejte mouku, prášek, sodu a kakao. Prošlehávejte ještě minutu, pak setřete směs ze stěn stěrkou a pokračujte další minutu. Měli byste získat husté, lesklé, sytě hnědé těsto.

3 Vlijte do připravené formy a pečte asi čtyřicet minut; otestujte špejlí. Nechte pět minut chladnout ve formě, pak vyjměte. Potřete polevou utřenou z cukru a másla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

Evíček Hopsavý

Nejlepší koláč, s kterým jsem kdy měla čest. Místo máslové polevy na něj dávám tvaroh rozšlehaný s medem, rumem a smetanou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit