Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Snadné Na 1 pugét (na 24 menších cupcaků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 165 g
Tuky 191 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Darovat kytku, nebo něco sladkého? A co takhle vytvořit z cupcaků sladký pugét?

Suroviny

Na těsto
základní těsto na čokoládové muffiny
Na krém
bílek 3 ks
krupicový cukr 165 g
sůl špetka
máslo 230 g

1 Těsto rozdělte do formy na minimuffiny a upečte podle základního receptu. Dobu pečení přizpůsobte velikosti muffinů.

2 Připravte si vodní lázeň: menší hrnec naplňte vodou a na něj postavte žáruvzdornou mísu, vody vlijte jen tolik, aby se nedotýkala dna mísy. Do mísy dejte bílky, cukr a sůl. Hrnec i s mísou postavte na plotnu na střední plamen a za stálého míchání nechte v bílcích rozpustit cukr (nejlépe to zjistíte, když si trochu směsi promnete mezi prsty, nesmíte cítit žádné hrudky). Ohřívání ve vodní lázni trvá jen pár minut, bílky nesmějí projít varem!

3 Mísu sundejte z vodní lázně a bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Poté do nich vmíchejte po částech máslo (mícháte-li v robotu, vyměňte metličku za míchací nástavec, pokud máte ruční mixér, vyměňte šlehací metličky za hnětací). Nelekejte se, pokud bude krém řídký nebo vypadat, jako by byl sražený, míchejte dál, dokud se vše pěkně nespojí. Hotový krém přesuňte do cukrářského sáčku a nastříkejte na minimuffiny. 

JAK NAZDOBIT CUPCAKY:

Dvoubarevného efektu docílíte tak, že hotový krém rozdělíte na dva díly. Jeden ponechte bílý, do druhého vmíchejte kapku (pokud používáte gelové barvy, tak opravdu jen malinkou kapku) barvy. Oba krémy dejte do jednoho cukrářského sáčku (po jedné straně nanášejte bílý, po druhé růžový). Na cukrářský sáček připevněte cukrářskou špičku (trezírovací špička na květinky, 2D, Wilton, www.obchudekubalonku.cz). Krém nanášejte ve spirále od středu směrem ke kraji.

JAK SESTAVIT KYTICI:

Na sladkou kytici potřebujete kromě nazdobených cupcaků pěkný květináč, polystyrenovou kouli (koupíte v květinářství, podle velikosti stojí okolo 30 Kč) a špejle. Špejli nalámejte na menší kousky, zapíchněte do polystyrenu a pak na ni napíchněte ozdobené cupcaky. Začněte je upevňovat odshora.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

Jana Kopřivová

Milá Evo, použijte papírové košíčky, které svojí velikostí odpovídají zhruba polovině klasických muffinových formiček.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit