0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

4.4 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1758 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 159 g
Tuky 73 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší redakce nejvíc bodů.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
pancetta 50 g
lze nahradit slaninou
hovězí maso mleté 100 g
vepřové maso mleté 100 ml
nejlepší jsou mleté uzeniny – např. odřezky parmské šunky či mortadelly
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
víno červené 300 ml
konzervovaná rajčata drcená 600 g
San Marzano
bobkový list 1 ks
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
šalvěj 1 snítka
čerstvá
muškátový oříšek 1 špetka
sůl
krupicový cukr 1 špetka
těstoviny
k podávání
parmazán
k podávání

1 Na několika lžících olivového oleje společně osmahněte slaninu, všechno mleté maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

2 Směs zalijte drcenými rajčaty, osolte, ochuťte cukrem, bylinkami, bobkovým listem, strouhaným muškátovým oříškem a nechte společně dusit zhruba 3 hodiny. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

Jitka Bacíková

.... společně dusit zhruba 3 hodiny - dle mých zkušeností alfa a omega dobré boloňské omáčky. Jakékoliv pokusy o "rychlé verze" končí pouze napodobeninou :-)

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit