0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibulovo-sýrový quiche

Cibulovo-sýrový quiche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibulovo-sýrový quiche

4.4/5 Počet hodnocení: 243
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4102 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 232 g
Tuky 296 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte odlehčenou verzi klasického lotrinského quiche. Cibulovo-sýrový quiche je skvělý slaný koláč, který vám udělá službu na zahradní party, nebo přijde vhod, jako rodinná večeře. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
+ na poprášení
máslo 165 g
studené, nakrájené na kousky
cibule 500 g
malé, na tenká půlkolečka
vejce 2 ks
velká
čedar 150 g
nahrubo nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Mouku, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit.

2

Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okrajům tak, aby vznikla ,miska‘. Dvacet minut chlaďte.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

V rendlíku na zbylém másle 20 minut za občasného promíchání na středním plameni zahřívejte cibuli, až zkaramelizuje. Stáhněte z ohně.

5

Dno těsta lehce popíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatižte fazolemi.

6

Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a pokračujte ještě pět až deset minut, aby těsto zhnědlo.

7

V míse prošlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu sýra, osolte, opepřete.

8

Náplň naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20–25 minut.

9

Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

nedávat cibuli, přidat špenát a piniové oříšky + česnek špenát nespařovat

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč