0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozinkové rolky s mandlovými lupínky

Rozinkové rolky s mandlovými lupínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozinkové rolky s mandlovými lupínky

3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4241 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 490 g
Tuky 144 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nám rolky nejvíc chutnaly s hrnkem teplého kakaa, ale stejně dobré budou i s čajem či kávou nebo jako sladká svačinka.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
typ 00 + na vál
droždí sušené 2 bal
14 g
krupicový cukr 50 g
sůl 1 špetka
mléko 150 ml
vlažné
vejce 1 ks
rozšlehané
máslo 50 g
rozpuštěné + další na vytření mísy
rostlinný olej
na vymazání formy
Na náplň
máslo 25 g
změklé
rozinky 85 g
světlé, propláchnuté
mandle plátky 85 g
+ na ozdobení
krupicový cukr 25 g
meruňkový džem 2 PL

1 Mouku, droždí, krupicový cukr a špetku soli dejte do mísy a dobře promíchejte. Udělejte ve středu důlek a vlijte do něj vlažné mléko, 50 ml vlažné vody, rozšlehané vejce a máslo. Vypracujte těsto a hněťte je vařečkou dohladka. Pokud je těsto moc suché, přilijte vlažné mléko, pokud je naopak řídké, zapracujte ještě trochu mouky. Pak jej vyklopte na pracovní plochu poprášenou moukou a ještě chvíli zpracovávejte. Přesuňte do máslem vytřené mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vymažte dortovou formu o průměru 21–23 cm olejem.

3 Vykynuté těsto krátce propracujte a rozválejte na obdélník 20x30 cm. Rovnoměrně jej posypte kousky másla, rozinkami, mandlovými lupínky a cukrem a od delší strany těsně srolujte jako roládu – na konci můžete hranu navlhčit, aby se roláda dobře uzavřela. Ostrým nožem ji příčně rozkrájejte na 8 dílů, vzniklé roládky trochu zakulaťte a řeznou stranou nahoru je vyskládejte vedle sebe po obvodu formy. Zakryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout, až zdvojnásobí objem.

4 Pečte 10 minut, potom troubu ztlumte na 180 °C/160 °C a dopečte dozlatova. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni rozpusťte džem s 1 lžící vody. Pečivo směsí potřete hned po vytažení z trouby a posypte mandlovými lupínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Komentáře

Martina Metlická

Jeden z mých prvních receptů z vlastního Apetitu a neměl chybu, letos bude na řadě určitě zas :)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč