0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny sýr & pepř

Těstoviny sýr & pepř
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny sýr & pepř

3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 91 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a chutné zároveň!

Suroviny

špagety 250 g
lze nahradit těstovinami bucatini
sůl mořská
máslo 60 g
na kostky, změklé
parmazán 85 g
nebo sýr grana padano, nastrouhaný
pepř 2 ČL
čerstvě drcený (ideálně použijte hmoždíř) + další na ozdobení
sýr pecorino 2 PL
ovčí sýr pecorino romano, strouhaný
citron 1 ks
malý
olivový olej panenský
na pokapání
bazalka
na ozdobení

1 Těstoviny dejte vařit do řádně osolené vroucí vody, ale vařte je o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu, tedy asi tak 8–10 minut. Pak sceďte, ale hrnek vody z vaření dejte stranou.

2 Scezené těstoviny dejte do široké pánve o průměru asi 30 cm. Přidejte máslo a 125 ml vody z vaření. Na středním plameni přiveďte k varu. (Máslo se škrobem uvolněným z těstovin vytvoří omáčku, která zabrání sýru, aby se srazil.) 

3 Ztlumte a přidejte grana padano a drcený pepř. Kleštěmi promíchejte těstoviny s omáčkou a zahřívejte za stálého opatrného promíchávání 1 minutu, až se sýr rozpustí a omáčka trochu zhoustne.

4 Sundejte ze sporáku a vmíchejte pecorino. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Pokud jsou těstoviny příliš suché, přidejte ještě trochu vody z vaření. 

5 Rozdělte na talíře a pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Poprašte trochou pepře, případně ozdobte bazalkou, a ihned podávejte.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit