Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 205 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 30 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy! 

Suroviny

chilli paprička 1 ks
sušená červená, velká, nebo 2 malé
1 ks
čerstvá chilli paprička jalapeño zbavená semen, tence nakrájená
cibule červená 0.5 ks
malá, na tenké plátky
2 hrnek
zrna kukuřice ze dvou klasů
koriandr 1 hrst
limetová šťáva 60 ml
pepř 0.25 ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý 125 ml
lze nahradit jablečným
2 ČL
hrubší mořská sůl
krupicový cukr 1 ČL

Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici. V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit