Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1560 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 116 g
Tuky 87 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá polévka, která hraje na jemnou chřestovou notu a vystačí si s minimem surovin.

Suroviny

olivový olej bazalkový 1 PL
+ na pokapání (nemusí být)
jarní cibulka 4 ks
pouze bílé části, nadrobno nakrájené
oloupaného a zbaveného dřevnatých konců̊, nakrájeného na 2–3cm kousky
vývar kuřecí 750 ml
horký, lze nahradit zeleninovým vývarem nebo vodou
sůl mořská
mandle plátky 4 hrsti
opražené
kerblík
čerstvý, na posypání

Postup

1

V rendlíku rozehřejte olej. Vsypte cibulku a opékejte ji doměkka a dosklovita, asi 5 minut. Přidejte chřest a vývar nebo vodu. Přiklopte tak, aby mohla unikat pára, a zvolna vařte, aby chřest úplně změkl, asi 10 minut. Odstavte.

2

Přilijte smetanu a ponorným mixérem rozmixujte dohladka (pokud vám vadí vlákna z chřestu, polévku přeceďte přes jemný cedník). Osolte, podávejte horké nebo chlazené, posypané mandlovými lupínky a čerstvým kerblíkem, případně i pokapané olivovým olejem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Polívečku jsem uvařila, rozmixovala jsem polívku a až potom nalila smetanu a provařila. Doporučuji.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč