0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusové müsli s jogurtem

Citrusové müsli s jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citrusové müsli s jogurtem

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4053 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 545 g
Tuky 165 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, kterou si zamiluje každý.

Suroviny

med 200 g
tekutý
pomerančová marmeláda 150 g
slunečnicový olej 2 PL
ovesné vločky 350 g
dýňová semínka 100 g
ve směsi se slunečnicovaými, sezamovými
ořechy 100 g
směs
sůl 1 ČL
Na dokončení
pomerančová kůra kandovaná 50 g
citron kandovaný 50 g
nasekaný
pomerančová kůra
ze 2 pomerančů, nastrouhaná najemno
citronová kůra
z 1 citronu
jogurt bílý

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Med, marmeládu (pokud je příliš hustá, můžete ji rozředit trochou vody) a olej promíchejte a zahřívejte v rendlíku na středním plameni 3–5 minut.

2Všechny suché ingredience smíchejte ve velké míse a rozdělte je rovnoměrně na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Vše stejnoměrně pokapejte medovou směsí a pečte asi 45 minut dokřupava a dozlatova – během pečení každých 10 minut promíchejte.

3Upečené müsli nechte vychladnout a pak do něj vmíchejte kandované citrusy a pomerančovou kůru. Podávejte s jogurtem a posypané citronovou kůrou. Co nespotřebujete hned, vydrží v uzavřené nádobě v chladu a suchu 14 dnů.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Komentáře

Leona Sodomková

Vynikající, doma velký ohlas, akorát z důvodu nesehnání kandovaného citronu a pomeranče (totální výpadek v prodeji:-( změněno ovoce na sušené mango a brusinky.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit