Recepty s drůbežím masem
Drůběž maso, které nejčastěji zastupují kuřecí a krůtí, patří k oblíbeným druhům masa. Důvodů je několik: Kuřecí ani krůtí nebývá tučné, je snadno stravitelné, nevyžaduje dlouhou přípravu a je cenově příznivé – například v porovnání s hovězím. Drůběží maso je také navíc použitelné na různé způsoby. Můžete z něj připravit báječnou pečeni nebo jednotlivé části masa použít třeba do rychlých asijských pokrmů jako stir-fry, do omáček, dušených pokrmů, na gril nebo jej rozemlít. Skvěle chutnají také kuřecí či krůtí řízky, kachní maso chutná fantasticky trhané. Sluší mu i úpravy nasladko nebo na víně.
...
- Drůbeží maso skvěle doplní vývar či jinou polévku
- Drůběží maso se kazí rychleji než červená masa.
- Maso kachen a hus je tučnější než kuřecí či krůtí, jejich tuk je však cenný! Typickou vlastností kachního nebo husího sádla je, že nikdy úplně neztuhne.
- Nejlepší recepty z drůbežího mas najdete v katalogu Apetit Recepty - Drůbež
Celý popis