Společně usednout k slavnostně prostřené tabuli se nám během roku nepodaří mnohokrát, na Vánoce to ale považujeme za samozřejmé. A bylo tomu tak vždy. Podle Evy Ferrarové, antropoložky jídla, je sdílení jídla znakem míru a tradice jsou tím,...
Milujete sladkosti, které nejen chutnají, ale i lahodí oku? Oříškové košíčky jsou přesně to pravé! Křupavé těsto, jemná ořechová náplň, sladkokyselý džem a čokoládová poleva se spojí v delikátní sousto, které si zamilujete. Připravte si...
Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...
Jak uspokojit hladové strávníky v rušném adventu s minimem úsilí? Najděte si chvilku a připravte do mrazáku masové kuličky! V týdnu vám pak postačí necelá půlhodina (a pár dobrých nápadů) a večeře, pokaždé jiná, bude na stole raz dva.
...
Ořechové cukroví má dlouholetou tradici a vy můžete čerpat inspiraci jak z historie, tak z nejmodernější současnosti. Iveta Fabešová patří mezi cukráře, kteří oblékají tradice do moderního kabátku a v její kuchařce tak najdete luxusní verzi...
Kdy jste naposledy ochutnali něco tak dobrého, že všechny starosti šly stranou? Přesně tohle umí polský sernik. Zapomenete, že venku mrzne, že jste ještě nestihli zabalit dárky, nebo že se vám letos opět nepodařilo upéct deset druhů cukroví...