Galerie: Taste of Prague radí, kam na nejlepší svíčkovou. Zájezdní hostinec U Jiskrů byl původně opuštěná ruina, českou klasiku tu vaří šestinásobný dědeček
Pivo spojuje lidi od pradávných sumerských obřadů až po dnešní festivaly. Je to nápoj, který má za sebou bohatou historii a díky ní až neuvěřitelně pestrý soubor tradic i kuriozit. Jaká tajemství skrývají prastaré recepty a proč bylo ve...
Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu.
...
Jestli se na něčem shodnou profesionální i amatérští kuchaři, tak na tom, že vývar je základ a rozhodně nejen pro polévky. A pak také na tom, že není vůbec snadné perfektní vývar uvařit. Tato zdánlivě jednoduchá disciplína obnáší mnoho...
Masopust, to byly tradičně tancovačky, průvody, veselí a spousta dobrot, aby se lidé „poměli“ a vyřádili, než přijde delší postní období. Člověk moderní se na půst většinou nechystá, ale masopustní dobroty si užije rád. A k těm...
Jestli se na něčem pozná šikovný kuchař či kuchařka, není to slavnostní tříchodové menu na nedělní oběd. Je to každodenní vymýšlení večeří v běžném pracovním týdnu – chutných a rozmanitých, ale především rychlých. Jsme v tom s vámi, a proto...
Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...