Perníkové koření je jako malé vánoční kouzlo v prášku, které můžete namíchat přesně podle svých představ! Stačí například skořice, hřebíček, badyán, špetka zázvoru – a pak přijde to nejlepší: rozdrtit je v hmoždíři nebo rozemlít ve starém...
Svatomartinský víkend je tu a všude na vás útočí recepty na husy a kachny. Co když si ale chcete dopřát slavnostní menu v rostlinné verzi? Není nic snadnějšího! Mám pro vás veganské menu podle slovenské food blogerky, které využijete nejen...
Když se v tanečních ozve „Zadejte se!“, vyskočí pánové směrem k dámám a vybírají tu, se kterou budou nejelegantněji plout po parketu. Za barovým pultem pak na stejný pokyn reaguje gin tím, že vyskočí směrem k tonicu, protože s ním ladí a...
Svatý Martin si žádá husu, a to nejlépe s knedlíkem a zelím! Ale jak docílit toho, aby byla skutečně šťavnatá a s křupavou kůrkou, která okouzlí všechny u stolu? Připravte se, protože dnes odhalíme tajemství, jak připravit husu, na kterou...
Bez mísy úhledně vyskládaných trojúhelníčků tenkých bramborových placek, lokší, si na Slovensku pečenou husu nedovedou představit. Bývají maštěné voňavým husím sádlem a chutnají skvěle jako příloha k masu, ale i nasladko, jako osobitý...
Ačkoliv Martinové slaví svůj svátek 11. listopadu a tento den by dle tradice měl být tím, kdy se otevřou lahve se Svatomartinskými víny, letos je tomu jinak. Vinařský fond umožnil prodej již od pátku 8. listopadu, a vy tak můžete ochutnávat...