Jan Punčochář je dnes jednou z nejznámějších osobností české gastro scény. Šéfkuchař restaurace U Matěje a moderátor populárního pořadu MasterChef Česko si během své kariéry vydobyl místo mezi elitou. V jeho kuchyni se spojuje preciznost s...
Čokoláda se těší celosvětové oblibě – kdo ji rovnou nemiluje, tomu alespoň nevadí. Ale nebylo tomu tak vždy. Vydejte se s námi na cestu tisíciletími, která musela uplynout, než jsme čokoládě naprosto propadli.
...
Podzim přináší do kuchyně bohatou paletu čerstvých surovin, které jsou plné chuti a výživných látek. Díky svým pestrým barvám a rozmanitým texturám se skvěle hodí jak do sladkých, tak slaných pokrmů.
...
Nejsou krevety jako krevety. Kromě desítek druhů lišících se barvou, velikostí nebo místem výlovu, můžete vybírat krevety čerstvé, mražené, předvařené, ve skořápce nebo již vyloupané a v mnoha dalších variantách, mezi nimiž je často obtížné...
Dokonale opečené brambory jsou skvělou přílohou, která často mizí z talíře jako první. Jejich kouzlo spočívá v tom, jak jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a kypré. Tak trochu připomínají smažené, ale jsou z trouby, takže sníst celou...
Abyste se ve dnech plných povinností zbavili stresu, musíte začít uklízet – ve své hlavě i ve své kuchyni. Jakmile budete mít kolem sebe pořádek, začne se vám více dařit při vaření, což potvrzují nejúspěšnější šéfkuchaři.
...