Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z hovězího boku

Hovězí bok, někdy také označovaný jako brisket, je část hovězího trupu, která se nachází na spodní části hrudního kořene. Jedná se o mimořádně chutné maso, které však může být poměrně tuhé, pokud není správně připraveno. Díky své textuře je ideální pro dlouhé vaření. 

...


Hovězí bok je tradičně oblíbený v mnoha kuchyních po celém světě. V USA je například oblíbený pro přípravu barbecue, kdy je pomalu grilován po mnoho hodin, zatímco v různých částech Evropy je často dlouho dušený s kořenovou zeleninou a vínem. V asijské kuchyni se často plátkuje a rychle smaží nebo se vaří v pikantních omáčkách. 

Hovězí bok se skládá ze dvou hlavních částí: plochého konce, který je obvykle tenčí a má méně tuku, a tlustšího konce, který má více vrstev tuku. Právě tuk dodává tomuto kusu masa jeho charakteristickou chut’a vlhkost, ale nadbytečný tuk je důležité před vařením odstranit.


Celý popis